صفحه اصلي > ساير > قديمي > مقررات > غذا > اداره كل مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتي  > اداره غذایی و آشامیدنی  
صفحه اصلی (Home)تماس با ما نقشه سایت
دوشنبه ١٠ شهريور ١٣٩٣
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
[عضویت]
نظرسنجی
نظر شما چیست؟

عالی
خوب
متوسط
بد

عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   

این اطلاعات قدیمی می باشد و در حال بازنگری است

نام اداره : اداره مواد غذایی و آشامیدنی

 

معرفی اداره :

اداره مواد غذایی و آشامیدنی یکی از مجموعه های تابعه اداره کل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، ارایش و بهداشتی می باشد که در سال 1384 از ادغام ادارات فنی ، مطالعه و بررسی، صدور پروانه ها و صادرات و واردات تشکیل گردید.

 

خدمات :

 

معرفی زیرمجموعه ها و وظایف:

وظیفه اصلی این اداره نظارت بر تولید، کنترل، صدور مجوزهای بهداشتی محصولات غذایی و آشامیدنی تولید داخل و وارداتی به منظور اطمینان از کیفیت و ایمنی و سلامت محصول مطابق با معیارهای ملی مصوب و ضوابط جاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. فعالیت این واحد بر اساس قوانین ، آئین نامه و دستورالعمل های نظارت بر موادخوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب 26 تیرماه 1346 و دستورالعمل های اجرایی مصوب سال 1387 صورت می پذیرد. ضوابط و مقررات داخلی در چارچوب این قانون و به موازات سایر ضوابط و مقررات داخلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و اجراء می گردد.

 

در اداره غذا، محصولات غذایی به شرح ذیل طبقه بندی شده اند:

- گروه مواد اولیه، بسته بندی ، نمک و افزودنیها

- گروه روغن، فرآورده های آردی، شیرینی و شکلات غلات

- گروه لبنیات، کنسروهای گوشتی- فراورده های گوشتی - عسل

- گروه آبمیوه ( انواع آبمیوه ، نکتار ، پوره ، کنسانتره ، نوشابه  و نوشیدنی ها )

- گروه خشکبار، ادویه، کنسروهای غیرگوشتی و محصولات و فرآورده های کشاورزی چای

- گروه ثبت و ورود

 

 

فعالیت های اصلی اداره غذا:

- ثبت و بررسی محصولات وارداتی غذایی و آشامیدنی

- ثبت و بررسی محصولات داخلی

- ثبت و بررسی محصولات وارداتی غذایی و آشامیدنی:

1- بررسی شرایط فنی و بهداشتی کارخانجات تولیدکننده محصولات خارجی (بررسی گواهی Free Sale ، گواهی بهداشت، شناسنامه کارخانه و .....)

2- بررسی و تأیید آنالیز موادغذایی (مواد اولیه و فرآیند شده ) که شامل ویژگی های شیمیایی، میکروبی و فیزیکی می باشد.

3- بررسی گواهی ایمنی موادغذایی نظیر GMP، HACCP، ISO 22000 ، IFS ، BRC

4- طرح مورد ثبت منبع و محصول در کمیته اداره غذا/ کمیته فنی قانونی

5- صدور مجوزهای بهداشتی واردات از جمله صدور مجوز گشایش ، ترخیص و مصرف محصولات غذایی، آشامیدنی، مواد اولیه و مواد پلیمری

6- بررسی مدارک گشایش ، ترخیص و مصرف

7- ارسال نمونه وارداتی به آزمایشگاه های معتبر

8- صدور پروانه مسئول فنی واردات

9- تمدید و اصلاح پروانه بهداشتی ورود

10- بازدید از کارخانجات خارجی که طی رأی کمیته فنی قانونی / کمیته اداره غذا منجر به بازدید گردیده است.

11- مکاتبه با شرکت های وارداتی مبنی بر اعلام نواقص در هر مرحله

12- کنترل برچسب گذاری محصولات وارداتی طبق دستورالعمل مربوطه

-ثبت و بررسی محصولات داخلی:

1- بررسی پروانه های بهره برداری، مسئول فنی ، ساخت، شناسه نظارت کارگاهی و مجوزهای استفاده از چند نام تجاری ، ظرفیت خالی، محصول تحت لیسانس و گواهی بهداشت صادر شده که توسط معاونت های غذا و دارو تفویض اختیار شده دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور

 

2- بررسی مدارک و صدور پروانه ساخت توسط اداره کل صرفا در خصوص دانشگاههایی که تفویض اختیار نشده اند.

3- رسیدگی و پاسخ به استعلام معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور

4- صدور بخشنامه مربوط به ضوابط جاری اداره کل نظارت بر موادغذایی و ابلاغ آن به معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور و ارگان های ذیربط جهت اجراء

فعالیت های جانبی اداره غذا:

1- تدوین ضابطه ویژگی ها جهت محصولات غذایی و آشامیدنی

2- مشارکت با اداره برنامه ریزی، آموزش و اطلاع رسانی جهت تدوین ضوابط مربوط به کارخانجات موادغذایی و تجدیدنظر آنها جهت تعیین معیارهای نظارت

3- بررسی و رسیدگی به شکایات موادغذایی و آشامیدنی و اعلام محصولات فاقد مجوزهای بهداشتی و تقلبی به اداره برنامه ریزی جهت اعلام عمومی به دستگاه های ذیربط

4- مشارکت با اداره برنامه ریزی، آموزش و اطلاع رسانی جهت تدوین و بازنگری ضوابط و دستورالعمل های جاری اداره کل نظارت بر موادغذایی ، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نظیر ضابطه ویژگی های غذاهای عملگرا، شناسه نظارت کارگاهی، غذاهای پروبیوتیک ، ضابطه یکسان سازی عناوین پروانه های بهره برداری و ساخت

5- مشارکت با اداره برنامه ریزی، آموزش و اطلاع رسانی جهت بررسی مستندات و مدارک مربوط به پیاده سازی سیستم FSMS و سیب سلامت در کارخانه های مواد غذایی متقاضی و انجام بازدیدهای ممیزی

6- انجام بازدیدهای فنی و بهداشتی از کارخانجات مواد غذایی و آشامیدنی

7- آموزش همکاران اداره کل و ادارات نظارت استان ها و پایش عملکرد استان هایی که به آنها تفویض اختیار گردیده است با همکاری اداره امور استان ها

8- تشکیل جلسات مربوط به بررسی مسائل و مشکلات مربوط به ایمنی و سلامت مواد غذایی، آشامیدنی

9- تدوین و اجرای برنامه های عملیاتی که توسط معاونت غذا و دارو برای اداره غذا با توجه به اولویت های بهداشتی تعریف گردیده است.

10- تدوین ضابطه و دستورالعمل های مربوط به ثبت منبع محصولات غذایی و آشامیدنی وارداتی و نحوه ترخیص ، گشایش و تهیه فهرست استانداردهای مواد اولیه و فرآیندشده و اعلام آن به وزارت بازرگانی

11- شرکت در جلسات استاندارد و کمیته های ملی و کمیته های متناظر Codex و ISO و مشارکت در تدوین استانداردهای مربوطه

12- تشکیل جلسات علمی ، فنی و آموزشی و دعوت از مراجع ذیصلاح جهت اعزام نمایندگان مطلع و تام الاختیار و ارائه گزارش جلسات به مدیریت و اتخاذ راهکارهای مرتبط در رابطه با موضوع

13- شرکت در جلسات ارائه گزارش سفرهای خارجی و اظهارنظر کارشناسی در رابطه با موضوع

 

پرسنل شاغل و مسئولیت ها:

 

رئیس اداره : مهندس هایده دادعلی

معاون اداره: مهندس سارا سیدصالحی

 

گروه مواد اولیه ، بسته بندی

کارشناسان گروه 1

- کارشناس : مهندس شبنم اسدی نژاد

- کارشناس : مهندس سولماز چوبکی

- کارشناس : مهندس مریم فتحی فر

- کارشناس : مهندس سعیده افسر

 

گروه روغن ، فرآورده آردی، شیرینی و شکلات - غلات

کارشناسان گروه 2

- کارشناس :مهندس هومن محمد رئوفی

- کارشناس : مهندس وحیده شایگان

- کارشناس : مهندس زهره پوراحمدی

- کارشناس : مهندس امینه مرشدی

- کارشناس : مهندس محمد خویشوند

- کارشناس : دکتر صدیقه نوبان

 

گروه لبنی ،کنسروهای گوشتی و فراورده های گوشتی - عسل

سرگروه (کارشناس مسئول) : دکتر فرزانه توانایی پور

- کارشناس : دکتر حشمت الله رضوی موسوی

- کارشناس : مهندس حسن کاکوئی

- کارشناس : مهندس حمیدرضا سایه وند

- کارشناس :مهندس سمیره صباح

- کارشناس : دکتر علی اکبر دادمهر

 

گروه آبمیوه ( انواع آبمیوه ، نوشیدنی ، پوره ، نکتار ، نوشابه )

سرگروه (کارشناس مسئول): مهندس معصومه تکلو

- کارشناس : مهندس لادن لطفی

- کارشناس : مهندس نیره زکی پور

- کارشناس :مهندس فرشته دالوندی

- کارشناس : مهندس پریسا بیات

 

گروه خشکبار، انواع ادویه و کنسروهای غیرگوشتی (محصولات کشاورزی)- چای

سرگروه (کارشناس مسئول): مهندس مینو حاجیان

- کارشناس : مهندس پریسا گوران محیط

- کارشناس : مهندس سهیلا زمانی

- کارشناس : مهندس مهدی حسینی اصل

 

گروه ثبت و ورود:

سرگروه (کارشناس مسئول): مهندس سارا سیدصالحی

- کارشناس : مهندس نسترن محمدی

- کارشناس : مهندس رضوان رحیمی

- کارشناس : مهندس افخم محمد علیزاده

- کارشناس : مهندس معصومه غضنفری

- کارشناس : مهندس فرانک ناظمی پور

- کارشناس : مهندس شهرزاد بهروزی

- کارشناس : مهندس سمانه سمیعی

- کارشناس : مهندس تمینا اوان

 

چک لیست ها :

·         چک لیست تولید کنندگان داخلی فرآورده های غذاهای ویژه وعملگرا

·         چک لیست درخواست ارزیابی اولیه فرآورده های غذاهای ویژه و عملگرا (فرآیند شده)

·         چک لیست درخواست ثبت شرکت وارد کننده فرآورده های غذاهای ویژه و عملگرا

·         چک لیست ثبت محصول فرآورده های غذاهای ویژه و عملگرا (فرآیند شده)

·         چک لیست ثبت منبع فرآورده های غذاهای ویژه وعملگرا (فرآیند شده)

·         چک لیست در خواست پروانه بهداشتي فرآورده هاي غذاهای ویژه وعملگرا

·         چک لیست درخواست مجوز ترخیص غذاهای ویژه و عملگرا (مواد اولیه)

·         چک لیست درخواست مجوز ترخیص غذاهای ویژه و عملگرا (فرآیند شده)

·         چک لیست درخواست دریافت شماره پروانه بهداشتی واردات فرآورده های غذاهای ویژه وعملگرا

·         چک لیست معرفی مسئول فنی غذاهای ویژه وعملگرا (فرآیند شده)

·         چک لیست ارائه مدارک جهت ثبت منبع و محصول در کمیته فنی قانونی

·         چک لیست درخواست ورود فرآورده های غذاهای ویژه وعملگرا ( گشایش )

·         چک لیست درخواست ورود مواد اولیه مورد مصرف فرآورده های غذاهای ویژه وعملگرا ( گشایش )

·         پرسشنامه ثبت غذاهای ویژه وعملگرا واختصاص شماره پروانه بهداشتی مخصوص واردات درنظام اطلاعات رایانه ای معاونت غذا و دارو

·         فرم چک لیست صدور پروانه ساخت

·         فرم چک لیست تمدید پروانه ساخت

·         فرم چک لیست صدور پروانه بهره برداری

 

دستورالعمل ها :

·         دستورالعمل اجرایی ساخت و ورود مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی غذاهای ویژه و عملگرا

·         فرآیند صدور پروانه بهداشتی واردات غذاهای ویژه وعملگرا

·         فرآیند نحوه بررسی مدارک ثبت محصول غذاهای ویژه وعملگرا

·         فرآیند نحوه صدور و اصلاح و تمدید پروانه مسئول فنی واحدهای وارد کننده غذاهای ویژه وعملگرا

·         روش اجرایی ثبت منبع

·         روش اجرایی نحوه صدور و اصلاح تمدید پروانه ساخت واحدهای تولیدی مکملهای رژیمی غذایی

·         روش اجرایی نحوه صدور و اصلاح پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی غذاهای ویژه و عملگرا

·         دستورالعمل صدور پروانه های بهداشتی ورود فرآورده های غذاهای ویژه و عملگرا

·         فرآیند صدور پروانه بهداشتی واردات غذاهای ویژه وعملگرا

·         دستورالعمل بازدید فنی و بهداشتی از واحدهای تولید کننده غذاهای ویژه و عملگرا و شیرخشک

·         روش اجرایی دستورالعمل مدارک و ضوابط مربوط به ثبت شیرخشکهای اطفال

·         دستورالعمل شرایط فنی و بهداشتی نگهداری غذاهای ویژه و عملگرا (درگمرکات)

 

ضوابط :

 

·         آيين نامه كميته مشورتي شيرخشك و غذاي كودك

·         دستورالعمل مدارک و ضوابط مربوط به ثبت شیرخشکهای اطفال

·         شرايط و ضوابط ثبت و ورود غذاهای ویژه و عملگرا

·         شرايط و مدارك مورد نياز جهت پذيرش مسئوليت فني

·         دستورالعمل صدور مجوز تولید قرار دادی ساخت غذاهای ویژه و عملگرا

·         فرآيند ثبت منبع

·         ضوابط شير خشك ويژه تغذيه شير خوار بعد از 6 ماهگی

 

فرم ها :

·         اظهار نظر بخش تحویل نمونه آزمایشگاه

·         ترخیص و عدم مصرف کالاهای فرآیند شده غذاهای ویژه و عملگرا (فرم شماره 6)

·         ترخيص و مصرف ماده اولیه

·         ترخیص و مصرف فرآیند شده

·         عدم مطابقت با برگ آنالیز

·         آزمایشگاه همکار  

·         فرم پخش شرکتها

·         فرم خام مواد فرآيند شده مکمل های غذایی و غذاهای ویژه با رونوشت

·         فرم مونوگراف غذاهای ویژه و عملگرا

·         فرم تعهدنامه مسئول فني

·         فرم مطابقت با آناليز

 

 

 

 

 

 

 

محتويات مرتبط
تفاهم نامه با سازمان های بیمه گر
برای پوشش مضاعف قیمت داروهای بیماران صعب العلاج
 ١٢:٣١ - دوشنبه ٥ خرداد ١٣٩٣ - نظرات : ٠متن کامل >>
مدیر عامل محترم کلیه شرکت های پخش سراسری دارو
ارسال اطلاعات جهت بازنگری تعداد شرکتهای فعال پخش سراسری دارو
.
 ١٤:٣٩ - يکشنبه ٤ خرداد ١٣٩٣ - نظرات : ٠متن کامل >>
جلسه تودیع و معارفه رییس حراست برگزار گردید.
گردهمایی کشوری مسئولین فنی آزمایشگاههای کنترل کارخانجات داروسازی مواد اولیه و محصول
فراخوان واردات موازی دارو